Flos deed begin jaren 60 van de vorige eeuw zijn intrede in de verlichtingswereld. De van oorsprong Italiaanse Flos lampen  werden meteen wereldberoemd met twee van hun ontwerpen: de Taraxacum en de Fantasma lamp. Vooral de Taraxacum lamp bleef het goed doen, en bestaat nu nog altijd. Flos, wat ‘bloem’ in het Latijn betekent, laat duidelijk zijn Italiaanse verfijndheid en elegantie in hun ontwerpen doorwegen. Flos is klasse, stijl en allure tegelijk!

Breng een rijkelijke sfeer in je eetkamer met Flosflos eetkamer lamp

Wil je dat je diner in stijl verloopt? Eetkamer verlichting van Flos brengt sfeer, dat is een feit. Bekijk de kroonluchter 2097-30 of -50 en je bent meteen gecharmeerd. Het is een uitbundige, flamboyante kroonluchter die toch niet bombastisch overkomt. Stijl en fijne lijnen worden hier gecombineerd. Wil je diezelfde allure eerder met hanglampen bereiken? Dan kies je bijvoorbeeld voor het model Flos Tatou. Hang er één of meerdere boven de eettafel. Zij zorgen voor gezellig en sfeervol licht.

Welke trend volg jij?

Ga je graag terug naar de allereerste Flos lampen? Kies dan absoluut voor de Taraxacum uitvoering. Je hebt keuze tussen het oorspronkelijke ontwerp en het latere ontwerp. Het Zeppelin model sluit bij deze bijzondere lamp perfect aan. Ben jij fan van een octopus-lamp? Ook dit heeft Flos in zijn gamma: de Aim hanglamp, welke in verschillende kleuren te verkrijgen is. Of ga je meer voor minimalisme met bijvoorbeeld de Fucsia en de Glo-Ball hanglampen. Wil je toch nog een vleugje romantiek tijdens je diner? Kies dan voor de Can can hanglamp of de Skygarden hanglamp. Deze laatste is in verschillende kleuren te verkrijgen. De binnenkant is van gips en straalt pure Italiaanse romantiek uit.

Combineer diverse lampen met elkaar

Flos heeft heel wat mooie vloerlampen die perfect bij jouw hanglamp of luster passen. Herken je bijvoorbeeld de Tatou vloerlamp? Minimalisme vind je in de Luminator, Superloon of Glo-Ball vloerlampen. De Bon Jour Unplugged tafellamp is pure klasse, de Goldman tafellamp gaat bij super moderne interieurs en de Gatto tafellamp past uitstekend bij je witte Taraxacum hanglamp. Je hebt het al door: je kunt eindeloos combineren tussen je verschillende lichtpunten. Welke stijl je ook kiest, met eetkamer lampen van Flos slaag je er in om in stijl te dineren.

Bepaal zelf je verlichting

Dineren in stijl betekent vooral dat je zelf je verlichting kunt aanpassen. Voorzie daarom voldoende lichtpunten en laat ze branden afhankelijk van de sfeer die je wilt creëren. Zo kun je je centrale lichtpunt aanvullen met spotjes en wandlampen. Zij kunnen het licht gericht naar een bepaald punt richten: een schilderij of een beeldhouwwerk bijvoorbeeld. Durf te combineren en te experimenteren!