eiwitshake

Alles wat je moet weten over een eiwitshake

Het gebruik van eiwitshakes kan nuttig zijn voor mensen die intensief sporten, streven naar de opbouw van spiermassa en als aanvulling op hun voeding op een gemakkelijke manier extra eiwitten binnen willen krijgen. Sport je zo’n twee keer per week, zonder heel hoge doelstellingen en heb je een gevarieerd en gezond voedingspatroon, dan haal je waarschijnlijk al voldoende eiwitten uit je voeding en zijn extra eiwitshakes dus niet nodig. Lees hieronder meer over eiwitshakes, voor wie ze geschikt zijn en waar je op moet letten.

Wat is een eiwitshake?

Eiwitshakes zijn gemaakt van eiwitten in poedervorm, die gemengd met melk en/of water als een aanvulling op voeding worden gezien. Iedereen heeft eiwitten nodig om het eigen lichaam te laten functioneren. Deze eiwitten haal je uit je voeding. De hoeveelheid eiwitten die je nodig hebt, verschilt per persoon en hangt onder andere af van je gewicht en hoe intensief je sport. Sporters hebben namelijk extra eiwitten nodig om hun spieren te laten herstellen en om spiermassa te behouden en/of op te bouwen.

Soorten eiwit

Eiwitsupplementen kun je grofweg in twee hoofdgroepen verdelen: whey-eiwit (in Nederland ook wel wei-eiwit) en caseïne-eiwit. Whey-eiwit is een bijproduct van melk dat vrijkomt tijdens de kaasproductie. Whey-eiwit wordt snel opgenomen door je lichaam. Deze snelle opname maakt whey-eiwit gunstig om na het sporten in te nemen, aangezien je spieren eiwitten nodig hebben om te herstellen. Caseïne-eiwit is ook afkomstig uit melk, maar wordt minder snel opgenomen door het lichaam. Dit maakt caseïne-eiwit geschikt om in te nemen voor het slapen gaan, zodat je lichaam de gehele nacht een toevoer van eiwitten heeft. Zo blijft de aanmaak van spierweefsel ook ‘s nachts op peil.

Bodystore

Als je al een tijdje op zoek bent naar eiwitshakes dan raden wij je aan om eens een kijkje te nemen op de website van Bodystore. Zij hebben een ruim assortiment aan eiwitshakes. Op deze manier vindt jij hier zeker wat je nodig hebt. Daarnaast zijn de eiwitshakes ook nog verkrijgbaar in verschillende smaken. Op deze manier is er voor iedereen een smaak die ze lekker vinden! Wil je graag eiwitshakes kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Bodystore.


Geplaatst

in

door

Tags: