Waar moet je op letten bij de badkamerindeling?

Voor de één is een badkamer een plek om even helemaal tot rust te komen, voor de ander is het juist een plek waar alles praktisch en efficiënt moet worden ingericht. Een ding hebben ze gemeen, de indeling van een badkamer kan het verschil maken. Waar plaats je de douche en waar het toilet? Heb je genoeg ruimte voor een bad? En hoe zit het met aansluitingen en leidingen? Genoeg onderwerpen om over na te denken, zeker wanneer je een beperkte ruimte hebt. Met de juiste indeling kun je een badkamer namelijk ruimer maken dan je in eerste instantie voor ogen hebt.

Schuin dak? Wees creatief

Veel badkamers hebben een standaard  indeling. De douche in de hoek, het toilet ertegenover of ernaast en de wastafel aan de muur die overblijft. Niets aan de hand. Toch zijn er huizen waar de muren net wat anders staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuine wand?. Op zo’n moment moet je creatief omgaan met de ruimte die je hebt, want een schuin dak geeft juist karakter aan je badkamer. Loopt het schuine dak ver genoeg door richting de vloer? Dan kun je overwegen om er een holle wand van te maken zodat buizen en kabels kunnen worden weggewerkt. Maak daarnaast gebruik van grote tegels en voldoende spiegels. Deze twee elementen geven een kleine badkamer een ruimer gevoel.  

Creëer ruimte voor accessoires

Een badkamer kan in eerste instantie redelijk koud en kaal aanvoelen. Het toevoegen van accessoires of planten kan dan net het verschil maken. Met een eenvoudig plankje boven de wastafel kunnen tandenborstels en lenzendoosjes gemakkelijk worden neergezet. Maar waar laat je de kaarsjes, schaaltjes en shampooflessen? Door een inbouw toilet of -bad te plaatsen krijg je niet alleen een strakke badkamer, maar creëer je ook extra oppervlakte voor de overige accessoires.

Voor iedereen een bad

Wie denkt dat een bad niet in zijn badkamer past, heeft vaak ongelijk. Zo kun je ruimte besparen door de douche in het bad te plaatsen. Tegenwoordig is er gelukkig veel mogelijk op het gebied van baden. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in alle vormen en maten. Een hoekbad is bijvoorbeeld een veelgebruikte optie om extra ruimte te creëren.   

Rigoureus verbouwen

Is de badkamer na al deze ruimtebesparende tips nog steeds te klein, dan kun je overwegen om een extra kamer bij de badkamer te betrekken. Dat hoeft niet direct heel groot te zijn, want je kunt overwegen om slechts een deel van de kamer te gebruiken. Op die manier houd je nog ruimte over om er bijvoorbeeld een kast van te maken.

Een badkamer verbouwen is een kostbare investering, maar wel een die de moeite waard is. Niet alleen kun je dagelijks genieten van een nieuwe badkamer, maar vrijwel altijd stijgt ook de waarde van het huis. Is je budget aan de krappe kant? Dan kun je overwegen om de badkamerfinanciering via websites als Findio te regelen.  


Geplaatst

in

door

Tags: